HTTPS på Telldus Live

Moderator: Telldus

Post Reply
Scuttle
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund, Sweden

HTTPS på Telldus Live

Post by Scuttle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Rent allmänt skulle det vara trevligt med HTTPS på hela telldus live, men just nu är det http request-funktionen som finns om man är Pro-kund som jag tänkte på. Har pyntat dom 25 eurona som krävdes för att man ens skulle kunna testa och nu visar det sig att funktionen inte stödjer http requests till siter som kör https.

Jag menar... _så_ svårt kan inte det inte vara...

"Call to any url from your events" stämmer ju inte riktigt....

c8h10n4o2
Posts: 86
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: HTTPS på Telldus Live

Post by c8h10n4o2 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

+1

Också väntat på https länge...

Scuttle
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund, Sweden

Re: HTTPS på Telldus Live

Post by Scuttle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En uppföljningsfråga inom samma område... HTTP-requesten som kommer från telldus, är det meningen att den ska innehålla någonting? Nu när jag testat lite så ser jag bara en tom HTTP POST när jag triggar en event, trodde att man skulle få med namnet på den triggade eventen och en timestamp i alla fall...

Vilka IP-adresser kommer anropen från? Är det alltid från ebba.machine.telldus.com, eller kan det variera?

gbgustaf
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: HTTPS på Telldus Live

Post by gbgustaf » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Scuttle wrote:En uppföljningsfråga inom samma område... HTTP-requesten som kommer från telldus, är det meningen att den ska innehålla någonting? Nu när jag testat lite så ser jag bara en tom HTTP POST när jag triggar en event, trodde att man skulle få med namnet på den triggade eventen och en timestamp i alla fall...
Du får lösa det själv genom att använda GET i stället för POST, så kommer det att funka. Ange tex http://dinadress.se/dinsida.php?unit=button1&action=on

Post Reply