Röd diod lyser hela tiden i Tellstick Net!!

Moderator: Telldus

Post Reply
Snoopy
Posts: 253
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Kalmar
Contact:

Röd diod lyser hela tiden i Tellstick Net!!

Post by Snoopy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I dagarna har min TN börjat bära sig underligt åt. Den lyser rött hela tiden
och får lokala nätverket att fladdra.
När jag drar ur spännngen och startar om efter en stund så växlar den mellan
blå, röd och ibland båda, lila, färg. På Telldus Live är den offline.
Den är några månader gammal i min ägo och uppgraderade till senaste soft
efter inköp.
Kan jag återställa den på något vis eller få reda på hur den mår på något vis?
... världen är full av tappade sugar, några är mina....
HA 3.1.1 i en Raspberry Pi 2 + Tellstick Duo
owfs i annan Raspberry B+ + Tellstick och en Tellstick Net som backup

tjabas
Posts: 261
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Röd diod lyser hela tiden i Tellstick Net!!

Post by tjabas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Snoopy wrote:I dagarna har min TN börjat bära sig underligt åt. Den lyser rött hela tiden
och får lokala nätverket att fladdra.
När jag drar ur spännngen och startar om efter en stund så växlar den mellan
blå, röd och ibland båda, lila, färg. På Telldus Live är den offline.
Den är några månader gammal i min ägo och uppgraderade till senaste soft
efter inköp.
Kan jag återställa den på något vis eller få reda på hur den mår på något vis?

kolla efter så inte lödningarna där usb sladden går in i tellsticken inte har gett sig, det hände mig, då började min blinka och hålla på, och den var offline i telldus live.

lossa dom 4 skruvarna som håller ihopa skalet och ta en titt, i mitt fall så hade katterna varit där och lekt med sladden som går in i tellsticken, vilket gjorde att så småningom så lossnade 2 stift inne i lödningen.

Snoopy
Posts: 253
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Kalmar
Contact:

Re: Röd diod lyser hela tiden i Tellstick Net!!

Post by Snoopy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har just haft isär stickan, inget fult att se under skalet så jag monterade ihop den igen.
Efter att ha pluggat in kablar och ställt den där den stått sedan jag köpte den för några månader
sedan så hoppade den igång som om inget ovanligt hänt.
Jag har ju inga djur som kan ställa till'et, möjligen några dammråttor som jag ska ta itu med
efter detta inlägg.
Kan den ha lidit av värmeslag tro? :?
... världen är full av tappade sugar, några är mina....
HA 3.1.1 i en Raspberry Pi 2 + Tellstick Duo
owfs i annan Raspberry B+ + Tellstick och en Tellstick Net som backup

Post Reply