Problem igen!!!

Moderator: Telldus

Daniel.nordborg
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problem igen!!!

Post by Daniel.nordborg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan nu styra mina lampor från datorn hemma, men ej från telldus live via webben eller iphone programvara, ligger någon server nere eller vad händer?

Under telldus center - preferences står det Connected, har för mig att det brukar stå registered också? men det står ju online överallt?

Vansinnigt irriterande att inte kunna tända och släcka som man vill!!!!!

Kör Telldus center 2.1.1 och använder i mobilen TelldusCenter och Tellevent men inget fungerar.

Daniel.nordborg
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by Daniel.nordborg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det bara jag som har problem lr?

Piloten
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by Piloten » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nej, inte bara du.
Även jag har samma problem :(

Daniel.nordborg
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by Daniel.nordborg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Ja jag börjar bli skittrött på att jag alltid får problem med att styra min belysning här hemma, det är ju inte direkt smidigt när man inte själv får bestämma när man ska tända och släcka.

Förstår inte att man inte kan använda sig av en serverapp att ha på datorn hemma, typ som plex "my plex" fungerar, då är det ett program på datorn som gör att det är enkelt att ansluta utifrån sitt lokala nätverk och då är det ju inte någon annans fel om det hänger sig.

Vet att det finns 3:e parts programvaror, men inte för oss som kör OSX. och dessutom gillar jag både ert program och tellevent.

MvH Daniel

SebRaz
Posts: 268
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by SebRaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, det är inte applikationen i alla fall, det kan jag garantera. Jag hade samma problem med Telldus Live.
Kontrollera din Tellstick via iPhone med TellEvent - http://about.me/langstrom - http://hemautomation.io -

olavjunior
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by olavjunior » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg er også skitlei ustabil live. SKulle hatt en tellstick duo i stedet :(

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Pr. nå er jeg i følge Live online med min Net v.3. Den lyser som normalt, men jeg kan ikke styre noen brytere med den. Den leser sensordata, så noe er tydeligvis i gang et sted der ute på nettet.

Mine lamper skulle vært tent i tidsrommet 17:52 til 18:29, men ingen tente.

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har samma problem! Jag tycker att det händer oftare och oftare nu!
Jag startade om TelldusCenter och där står "Connecting......" Men den connectar ju aldrig!
:x
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel.nordborg wrote:Hej!

Ja jag börjar bli skittrött på att jag alltid får problem med att styra min belysning här hemma, det är ju inte direkt smidigt när man inte själv får bestämma när man ska tända och släcka.

Förstår inte att man inte kan använda sig av en serverapp att ha på datorn hemma, typ som plex "my plex" fungerar, då är det ett program på datorn som gör att det är enkelt att ansluta utifrån sitt lokala nätverk och då är det ju inte någon annans fel om det hänger sig.

Vet att det finns 3:e parts programvaror, men inte för oss som kör OSX. och dessutom gillar jag både ert program och tellevent.

MvH Daniel

Jag vet inte om du menar program som styr lamporna typ Nexahome, för det funkar på OSX. Jag körde det en längre tid utan problem. Men du kanske menar något annat!
Jag kör nu med en gammal windows laptop, för att slippa ha min mac gående jämt! Fördelen med Nexahome är ju att det går att köra på alla plattformar!
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

Daniel.nordborg
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by Daniel.nordborg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexahome för Mac tycker jag känns lustigt, Javabaserat är det väl eller ngt sådant? Och hur styr jag det sen om jag är på jobbet och vill tända åt hunden exempelvis?

Med vänlig hälsning, Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2233
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Problem igen!!!

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har haft lite problem med vår tjänst den senaste tiden och är hemskt ledsna för detta. Vi arbetar med att felsöka vad det beror på. Tyvärr har vi inte identifierat alla orsaker ännu.

Vi skulle bli hemskt glada om ni kan hjälpa oss med detta.
TellStick och TellStick Duo användare:
Uppgradera till senaste versionen 2.1.1.
Kan ni inte styra, gå in under inställningar och notera vad där står.
Om det står "Connected" men inte "Registered", vänta 6-10 minuter. Försöker den återansluta?

TellStick Net användare:
Uppgradera till version 3.
Kan ni inte styra, notera om/hur TellStick Net lyser/blinkar.
Kommer sensordata in ändå?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel.nordborg wrote:Nexahome för Mac tycker jag känns lustigt, Javabaserat är det väl eller ngt sådant? Och hur styr jag det sen om jag är på jobbet och vill tända åt hunden exempelvis?

Med vänlig hälsning, Daniel
Fördelen med Nexahome är ju att du kan programmera vilka tider som helst. Mina lampor är styrda efter solens upp och nedgång, med lite olika före- och eftertider! Om du vill att en lampa ska tändas för hunden ex. när det börja skymma, är det bara att ställa in den tiden du vill, ex 20 min före solens nedgång!
Ja, det är Java!
:roll:
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Vi har haft lite problem med vår tjänst den senaste tiden och är hemskt ledsna för detta. Vi arbetar med att felsöka vad det beror på. Tyvärr har vi inte identifierat alla orsaker ännu.

Vi skulle bli hemskt glada om ni kan hjälpa oss med detta.
TellStick och TellStick Duo användare:
Uppgradera till senaste versionen 2.1.1.
Kan ni inte styra, gå in under inställningar och notera vad där står.
Om det står "Connected" men inte "Registered", vänta 6-10 minuter. Försöker den återansluta?

TellStick Net användare:
Uppgradera till version 3.
Kan ni inte styra, notera om/hur TellStick Net lyser/blinkar.
Kommer sensordata in ändå?

Det fungerar nu sedan en stund tillbaka! För mig stod det "Connecting....) men inget hände! Skulle vara tacksam om ni skrev en stänkare om när det ligger nere, så slipper man hålla på att starta om, felsöka själv etc! :D
Mvh
Rune
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:
TellStick Net användare:
Uppgradera till version 3.
Kan ni inte styra, notera om/hur TellStick Net lyser/blinkar.
Kommer sensordata in ändå?
Jeg har V3.
Blått blinkende lys ved mottak av sensordata. Ingen indikasjon på at noe er galt iflg. det dere har oppgitt tidligere.
Leser sensordata.
Kan ikke styre manuelt.
Scheduler kan heller ikke styre.
Scheduler oppdaterer heller ikke status i My devices på angitt tidspunkt.

Jeg har noen Intertechno-mottakere med kodehjul. Live oppdaterer status for av/på ettersom jeg bruker fjernkontrollen som fulgte med bryterne.

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem igen!!!

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tronde wrote:
Scheduler oppdaterer heller ikke status i My devices på angitt tidspunkt.
Nå har scheduler oppdatert status på de bryterne som skulle slått seg på i henhold til shceduler, men ingen av dem har blitt styrt.

Post Reply