är 3 fjärrbrytare max?

Moderator: Telldus

SebRaz
Posts: 268
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by SebRaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Filthee wrote:mjo får ta och göra det! testade i stationära datorn förut men jag hann bara lägga in 2 st sen fick jag aldrig tid att fixa med dyngan :P
Om du har kvar manualen för NEXA-enheterna, så ta och leta upp hur du raderar hela minnet. Har för mig att du skall hålla inne "Lär upp"-knappen på mottagaren i 6 sekunder tills den börjar blinka, då ska du släppa och sedan trycka in den igen.
Kontrollera din Tellstick via iPhone med TellEvent - http://about.me/langstrom - http://hemautomation.io -

Filthee
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by Filthee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

SebRaz wrote:
Filthee wrote:mjo får ta och göra det! testade i stationära datorn förut men jag hann bara lägga in 2 st sen fick jag aldrig tid att fixa med dyngan :P
Om du har kvar manualen för NEXA-enheterna, så ta och leta upp hur du raderar hela minnet. Har för mig att du skall hålla inne "Lär upp"-knappen på mottagaren i 6 sekunder tills den börjar blinka, då ska du släppa och sedan trycka in den igen.

hm men på dessa finns det ju ingen knapp vad jag har sett :S

dessa är dom jag har! https://www.m.nu/images/gt-231.jpg

SebRaz
Posts: 268
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by SebRaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Filthee wrote:
SebRaz wrote:
Filthee wrote:mjo får ta och göra det! testade i stationära datorn förut men jag hann bara lägga in 2 st sen fick jag aldrig tid att fixa med dyngan :P
Om du har kvar manualen för NEXA-enheterna, så ta och leta upp hur du raderar hela minnet. Har för mig att du skall hålla inne "Lär upp"-knappen på mottagaren i 6 sekunder tills den börjar blinka, då ska du släppa och sedan trycka in den igen.

hm men på dessa finns det ju ingen knapp vad jag har sett :S

dessa är dom jag har! https://www.m.nu/images/gt-231.jpg
Jag tror att om du klickar på gruppknappen ( den svarta ) när mottagaren är i upplärningsläge så raderas hela minnet.
Kontrollera din Tellstick via iPhone med TellEvent - http://about.me/langstrom - http://hemautomation.io -

Filthee
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by Filthee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ja se på fan så var det ja :D gött!

men nu till åter ett problem! har massa brytare av märket "First rate" FR002r
hittar inte dessa i listan på mottagare men det kanske går på annat vis? eller?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2233
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är de självlärande eller med kodvred?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

aryan
Posts: 88
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by aryan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

First-Rate FR002R mottagarna har fyra st fyra-läges brytare:
A B C D "E"
A B C D "F"
4 3 2 1
I II III IV

tillhörande sändare FR002 har på baksidan två st fyra-läges brytare:
A B C D "E"
A B C D "F"

på framsidan on-off knappar för 1 2 3 4 och en fyra-läges brytare I II III IV så att den kan styra 4^4 mottagare

Mappe
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: är 3 fjärrbrytare max?

Post by Mappe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ingen lösning för First-Rate FR002 ?

Har några sådan men men troligen något egen märkt...Misstänkt Ge-kås (Ullared) som sålt dem?

Mvh / Nybörjaren!
aryan wrote:First-Rate FR002R mottagarna har fyra st fyra-läges brytare:
A B C D "E"
A B C D "F"
4 3 2 1
I II III IV

tillhörande sändare FR002 har på baksidan två st fyra-läges brytare:
A B C D "E"
A B C D "F"

på framsidan on-off knappar för 1 2 3 4 och en fyra-läges brytare I II III IV så att den kan styra 4^4 mottagare

Post Reply