TelldusLive fungerar inte

Moderator: Telldus

Post Reply
Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu har jag startat om min Net och nu står den som Online men det kan ju omöjligt vara tanken att man skall behöva starta om Net titt som tätt.
Om ni på Telldus inte klarar av att lösa detta omgående så får ni väl hyra in någon som är vuxen nog att klara av det, för edra kunder skall väl inte drabbas av att ni saknar kompetensen.
Eller ser ni det här som ett hobbyprojekt som ni kan sköta som ni har lust?

Carl

klagomal
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by klagomal » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

"Det var bättre förr..."

Jag har en gammal hederlig vanlig Tellstick i min server.

Numera kontrollerar man allt via sin smartphone, det var länge sedan jag hade koll på de manuella fjärrkontrollerna (4 st totalt).
När Telldus Live strular sitter man där och kan varken tända eller släcka, och det enda som verkar prioriterat är den "%&#( schemaläggaren? Varför är just den funktionen viktigare än att manuellt kunna tända och släcka när man behagar??

Det har strulat väldigt ofta de 3-4 senaste veckorna, självklart alltid sent på kvällen just när man skall lägga sig och inte orkar dra igång en dator för att släcka.

Ofta är det långa fördröjningar, ibland går bara vissa enheter i mina grupper på/av och ibland blir det timeout så att man får försöka igen och igen och igen. Tidigt imorse den 1 jul slogs alla rekord när jag gick till sängs vid kl 07. Då verkade inget fungera och jag tryckte hit och dit. Som vanligt fick jag starta en dator och styra från servern.

Sedan cirka fem minuter senare började mina enheter gå av och på för då började alla tidigare tryckningar långsamt sippra igenom. Det var bara att kliva upp ur sängen och logga in på servern och slå ihjäl skiten och lägga sig igen.

Nu är visst tjänsten helt död ser jag.

*Det är inte bara shcemaläggaren som är viktig, vi vill kunna slå av/på enheter i realtid*

spid303
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by spid303 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Skumt, nu står min net som offline men sensorerna uppdateras fortfarande..

Dvs jag kan ej ändra switcharna men ser timestamp på temp och värdena uppdateras.

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Håller med, det är inte schemaläggaren som är problemet, trots att Telldus-folket bara hänvisar till den.

Jag vill kunna manuellt slå av/på mina enheter, lös det först !!!!

/K

tronde
Posts: 590
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

spid303 wrote:Skumt, nu står min net som offline men sensorerna uppdateras fortfarande..

Dvs jag kan ej ändra switcharna men ser timestamp på temp och värdena uppdateras.

Samme hos meg nå.

pleterrobin
Posts: 96
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by pleterrobin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu står min med som offline som för antagligen många andra. Men sensorerna uppdateras fortfarande.
Vad är det som händer med Live:n? Det går ju bara utför. Trött på detta nu.
Ångrar verkligen att jag var så hagalen och skulle ha en Net i stället för Duo.

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, och tystnaden är näst intill total från de ansvariga. Går dom hem vid 17.00 och ligger på stranden på helgen?

Carl

kays
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kays » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

All kontakt med mina Nexa styrenheter är brutna visar bara "Location is offline". Går heller inte att lägga upp nya. Temperaturgivarna verkar fungera

tronde
Posts: 590
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Herte wrote:Ja, och tystnaden är näst intill total från de ansvariga. Går dom hem vid 17.00 och ligger på stranden på helgen?

Carl
Det er fortsatt dødt, og de bruker tiden sin på svare på spørsmål om hvilken FW duo blir levert med...


Hva fanden er det som skjer :?: :?: :?:

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I fredags kväll runt niotiden rasade nätverket vid vår ena server location igen. De enheter som låg på dessa servrar flyttades till andra servrar som de skulle. Tyvärr har vi en bugg som sker när alltför många enheter flyttas på samma gång. Det leder till att informationen om till vilken server en enhet är ansluten blir fel. Ni märker det genom att er enhet antingen hamnar offline eller alternativt fortfarande online men det går inte att styra. Sensorvärden kommer dock fortfarande att rapporteras. Vid manuell omstart av TellStick Net ansluter den till en ny server, och databasen uppdateras med korrekta värden igen.

I helgen drabbades väldigt många av detta, nästan var tioende TellStick Net fick problem.

Vi har en permanent fix för detta som dock inte kan skickas ut ännu p.g.a. att en annan funktion som detta bygger på inte är klar ännu. Vi har dock nu på förmiddagen gjort en tillfällig fix som vi kan köra manuellt när detta sker. Vi har nu justerat de som ligger fel. Är det fortfarande någon som ej kan styra så hör av er till oss via ett supportärende så kan vi titta noggrannare på just ert fall.

Vi tar detta på största allvar. Vi övervakar servrarna även på helgen. Tyvärr får forumsvaren ibland vänta på att vi gjort de analyser vi behöver för att kunna ge bra information till er.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Att ni övervakar servrarna på helgen är inte tillräckligt. Ni får faktiskt ta och lägga in man-timmar på kvällar och helger för att se till att vi användare får ett fungerande system.

Även vi användare övervakar servrarna på kvällar och helger........


Carl

tronde
Posts: 590
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Tyvärr får forumsvaren ibland vänta på att vi gjort de analyser vi behöver för att kunna ge bra information till er.

Det hadde vært til stor hjelp om dere kunne poste en melding om at feilen(e) er kjent, og at det jobbes med saken. At dere ikke skriver lange avhandlinger er til å forstå, men det er uholdbart at man lever helt i uvisse.

Jeg har foreslått det før, og gjentar gjerne: Opprett en egen tråd for feilmeldinger for hvert produkt. Da er det lett å følge med.

Dere må bli mye bedre på kommunikasjon med oss brukere.

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Instämmer!

För att vara tydlig översätter jag tronde's meddelande till svenska:
Ni måste bli mycket bättre på kommunikation till oss användare

/Kent

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ett komplement till detta som tronde föreslår kan kanske vara en manuell eller automagisk uppdaterad information om vad som det är problem med och vad som det jobbas med och framför beräknad tidpunkt då problemet väntas vara löst.
Denna information kan då förslagsvis ligga till höger eller vänster på förstasidan när man loggar in på sitt konto på Telldus Live!

Detta innebär naturligtvis inte att ni på Telldus skall sitta kvar i solstolen och hoppas att problemen löser sig självt, för tro mig, det gör dom inte.....

Carl

medward
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by medward » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

har faktiskt inte haft något problem alls den senaste 7 dagarna. Scheduler har tänt och släckt som den skall, Manuellt har funkar också.
Är dock intresserad av en "offline" version av TellStick Net så man kan egen kontroll av miljön hemma.
Annars är jag väldigt nöjd hittills, trots att jag tidigare haft problem med schedulern.

//Mats

Post Reply