Schemaläggning funkar inte.Tips?

Moderator: Telldus

Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby fstopp1 » Sat Jul 15, 2017 7:58 pm

Hej
Har en tellstick znet lite ver1

Mina schemaläggningar funkar inte längre. Jag har testat att ta bort alla. Lägga nya. Grupper, ej grupper. Tidszonen verkar stämma. Tända manuellt funkar bra. Men inte schema. Ser ej heller i historiken att schema triggas.
Vad ska jag göra. Hjälp! Lagom att det ska strula när man ska dra på semester.
fstopp1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 7:49 pm

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby etompau » Sat Jul 15, 2017 8:18 pm

Har inget direkt svar varför det inte funkar. Utgår från att det tidigare har funkat ua. När slutade det att fungera? Något speciellt som då skedde?
Men som en snabb work-around, testa med att skapa händelser som triggas på önskade tider, kanske funkar det som tänkt, och du kan få styrningen till att fungera inför semestern :D
etompau
 
Posts: 1803
Joined: Sat Jan 12, 2013 3:45 pm
Location: Skåne

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby fstopp1 » Sat Jul 15, 2017 8:23 pm

Hej Det funkade tills i veckan, men efter ett strömavbrott verkar inte tiden stämma. Ser nu att vissa scheman har gått på 2 timmar senare än de borde. Så troligen är klockan fel i Tellsticken. Vad gör man för att ställa rätt den?
fstopp1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 7:49 pm

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby etompau » Sat Jul 15, 2017 8:25 pm

Den ställer själv tiden, som den hämtar från tidsservrar på nätet.
etompau
 
Posts: 1803
Joined: Sat Jan 12, 2013 3:45 pm
Location: Skåne

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby fstopp1 » Sat Jul 15, 2017 8:31 pm

OK, vad konstigt att det inte,gör det på min då.
Jag skriver till supporten och se vad de svara
fstopp1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 7:49 pm

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby fstopp1 » Sat Jul 15, 2017 10:02 pm

Efter att gjort en reset på både modem, router även dragit ut sladden ur Tellsticken, verkar det funka igen. :D
Så nu kan man åka på sem utan fundera på det mer 8)
fstopp1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 7:49 pm

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby Hep61 » Thu Jul 20, 2017 9:37 am

Hej!
Jag har Tellstick net. Jag har rätt tidszon inställd och det har fungerat klockrent i 19 månader. Igår slutade schemaläggning fungera?
Har testat att göra router och tellstick strömlöst för omstart men verkar inte hjälpa? Manuellt kan man styra alla uttag med mera. Vad göra?
Hep61
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 20, 2017 9:16 am

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby Sacke » Thu Jul 20, 2017 1:31 pm

Hej!

Samma problem med tellstick net här med. Manuellt funkar det, men inget med schemaläggning. Har testat lite omstarter utan resultat.
Såg på telldus.se att driftstatusens indikering är röd så jag vet inte om det är ett generellt problem. Hade ju varit bra med lite info från telldus i så fall...
Sacke
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 30, 2013 12:30 pm

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby etompau » Thu Jul 20, 2017 9:10 pm

Sacke wrote:Hej!

Samma problem med tellstick net här med. Manuellt funkar det, men inget med schemaläggning. Har testat lite omstarter utan resultat.
Såg på telldus.se att driftstatusens indikering är röd så jag vet inte om det är ett generellt problem. Hade ju varit bra med lite info från telldus i så fall...


Där var någon störning igår (19/7) kväll, runt 22-tiden. Schemaläggaren körde inte, men Net:en var online och det gick att styra från app.
Idag har det fungerat utan problem.
Det finns några rader om detta på Telldus twitter-konto.
etompau
 
Posts: 1803
Joined: Sat Jan 12, 2013 3:45 pm
Location: Skåne

Re: Schemaläggning funkar inte.Tips?

Postby Billyse » Sun Jul 30, 2017 4:34 pm

Hej,

Jag fick samma problem som fler av er andra. Det hjälpte med att gå in på hantera platser, ändra tidzon från automatisk till Europa/Stockholm.
Billyse
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 30, 2017 4:22 pm


Return to Allmänt

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests