NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

Re: NexaHome

Postby hekj » Mon Mar 12, 2012 10:03 pm

Micke-Falo wrote:
hekj wrote:
Björn wrote:Tack, testar utan resultat, glömde skriva att jag kör WinXP :oops: *.bsh förmodar jag körs med operativsystem under Linux.

LogTemp sparar till textfiler så som jag kör nu. Tanken med NexaHome var att slippa köra även det programmet och att NexaHome skulle kunna hämta data direkt ifrån MAXIM's 1-wire, där man pollar USB-porten direkt där alla deras givare finns. Hur detta i övrigt går till har jag ingen aaaning om.

Logtemp sparar alla inlästa data i filer med respektive givares namn som ID, typ 510008014D026D10.txt som innehåller ex:
Code: Select all
26.01.2011; 11:42:20;-5.69
26.01.2011; 11:47:29;-5.50
26.01.2011; 11:52:38;-5.50
26.01.2011; 11:57:46;-5.38
26.01.2011; 12:02:54;-5.56
Har skrivit ett VB-program som pollar v just en sådan fil (utomhusgivare) och lägger upp sista resultatet som "last.txt". Denna fil läses av http://temperatur.nu ungefär var 5:te minut och visas på Sandsjön som är där jag mäter och delar med mig av resultatet.

Lät nu LogTemp spara till en cvs-fil där data från alla givarna finns:
Code: Select all
"ROMId","Value","dd.mm.yyyy","hh:nn:ss",
"510008014D026D10",-8.81,26.01.2011,18:51:44,
"F60008014CF2B010",5.25,26.01.2011,18:51:41,
"FD0008014D2C1F10",2.75,26.01.2011,18:51:47,
"A000080192AAA610",15.75,26.01.2011,18:51:42,
"3C000801847A7710",-1.00,26.01.2011,18:51:46,
"5E00080192D3DD10",7.38,26.01.2011,18:51:45,
"8A000001112E6226-T",-2.47,26.01.2011,18:51:47,
"8A000001112E6226-DP",-4.76,26.01.2011,18:51:48,
"8A000001112E6226-H",85.01,26.01.2011,18:51:48,

Jag kör också med WinXP (bsh script ska fungera lika bra oavsett plattform).

Glömde att tala om att du måste modifiera dom första raderna i scriptet så att:
1) den kommaseparerade filen pekas ut
2) rad och kolumn för fältet man vill läsa anges

Code: Select all
String csvFile = "/apps/nexahome/weather.csv";
int findRow = 1;
int findColumn = 4;
String delimiter = ",;\t ";

http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?f=1&t=239&start=330#p5926

Jag testade med ditt data och ändrade nedanstående rader i scriptet för att hämta värdet -8.81
Code: Select all
String csvFile = "C:\\apps\\nexahome\\1-wire.csv";
int findRow = 2;
int findColumn = 2;

Går det få den att själv leta reda på respektive givare och värde? För nu om man gör om i systemet så får man gå in och ändra för alla andra givare så att rätt värde visar på rätt ställe.

Code: Select all
String csvFile = "C:/apps/nexahome/1-wire.csv";
String findRow = "510008014D026D10";
int findColumn = 2;
String delimiter = ",;\t ";

int currentColumn = 1;
boolean found = false;

try {

  BufferedReader in;
  in = new BufferedReader(new FileReader(csvFile));
  String line = null;
  do {
    line = in.readLine();
    if (line != null && line.indexOf(findRow) != -1) {
      StringTokenizer st = new StringTokenizer(line, delimiter);
      if (st.countTokens() >= findColumn) {
        while (currentColumn < findColumn) {
          st.nextToken();
          currentColumn++;
        }
        outAppend(st.nextToken());
        found = true;
      } else {
        line = null;
      }
    }
  } while(line != null && !found);
  if (line == null) {
    errAppend("Unable to find value!");
  }
  in.close();

} catch(Exception e) {
  errAppend(e.getMessage());
}
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: NexaHome

Postby hekj » Mon Mar 12, 2012 10:06 pm

folkeorg wrote:Varje gång jag startar upp Nexahome (nu 2.5.4) så är alla lampor/brytare markerade som "till" även fast reglerna inte säger att det ska vara så vid den tiden. Det tar upp till ett dygn innan de är "synkade". Trycker jag "Sync all" så tänds ju lamporna enligt "Queue" dvs felaktigt. Gör jag "Turn all off" så rättar det till sig men då tvångssläcker jag ju lampor som kanske ska vara igång. Har varit så här i alla versioner av Nexahome.
Känt fel eller har jag missat ngt?

Dessutom:
- Går det att ta bort bekräftelsen på "Turn on/off all". Tycker det är en onödig säkerhet. Borde vara valbart i "Config".

- Går det att sätta en min-tid som en lampa med solstyrning kan vara tänd? Nu kan en lampa tändas i 2-3 minuter för att sedan släckas. Inte så trovärdigt schema. Man borde kunna sätta att det ska vara minst t.ex. 15 min "tändtid" för att den ska aktiveras. Även detta borde vara ställbart i "Config".

Maila din NexaHome.xml till mig.
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: NexaHome

Postby hekj » Mon Mar 12, 2012 10:12 pm

Jani Hast wrote:Jag testade precis NexaHome 2.5.3 och kör Telldus 2.1.1
Men jag kan inte tända och släcka lamporna i NexaHome.
Kan tända och släcka i TelldusCenter.
Funkade fint att köra i NexaHome 2.3.3

Kör iMac med Lion 10.7.3

joZ wrote:samma på ubuntu. Uppdaterade Telldus till 2.1.1 & nu går det inte tända/släcka med NexaHome.

Dax för mig att kolla upp vad skillnaden är, jag återkommer...

Edit: Ni får testa på nytt med version 2.5.6
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: NexaHome

Postby Micke-Falo » Tue Mar 13, 2012 11:39 am

hekj wrote:

Code: Select all
String csvFile = "C:/apps/nexahome/1-wire.csv";
String findRow = "510008014D026D10";
int findColumn = 2;
String delimiter = ",;\t ";

int currentColumn = 1;
boolean found = false;

try {

  BufferedReader in;
  in = new BufferedReader(new FileReader(csvFile));
  String line = null;
  do {
    line = in.readLine();
    if (line != null && line.indexOf(findRow) != -1) {
      StringTokenizer st = new StringTokenizer(line, delimiter);
      if (st.countTokens() >= findColumn) {
        while (currentColumn < findColumn) {
          st.nextToken();
          currentColumn++;
        }
        outAppend(st.nextToken());
        found = true;
      } else {
        line = null;
      }
    }
  } while(line != null && !found);
  if (line == null) {
    errAppend("Unable to find value!");
  }
  in.close();

} catch(Exception e) {
  errAppend(e.getMessage());
}

HA! Detta måste testas i helgen! Tackar!
Micke-Falo
 
Posts: 105
Joined: Sun Nov 20, 2011 6:44 am
Location: Sweden

Re: NexaHome

Postby Micke-Falo » Tue Mar 13, 2012 8:33 pm

Micke-Falo wrote:
hekj wrote:

Code: Select all
String csvFile = "C:/apps/nexahome/1-wire.csv";
String findRow = "510008014D026D10";
int findColumn = 2;
String delimiter = ",;\t ";

int currentColumn = 1;
boolean found = false;

try {

  BufferedReader in;
  in = new BufferedReader(new FileReader(csvFile));
  String line = null;
  do {
    line = in.readLine();
    if (line != null && line.indexOf(findRow) != -1) {
      StringTokenizer st = new StringTokenizer(line, delimiter);
      if (st.countTokens() >= findColumn) {
        while (currentColumn < findColumn) {
          st.nextToken();
          currentColumn++;
        }
        outAppend(st.nextToken());
        found = true;
      } else {
        line = null;
      }
    }
  } while(line != null && !found);
  if (line == null) {
    errAppend("Unable to find value!");
  }
  in.close();

} catch(Exception e) {
  errAppend(e.getMessage());
}

HA! Detta måste testas i helgen! Tackar!

Kunde inte hålla mig, kopplade upp mig mot datorn via teamviewer och ändrade mina .bsh skript till dessa istället. Funkar perfekt! Tusen tack för att du tar dig tid! uppskattas!
Micke-Falo
 
Posts: 105
Joined: Sun Nov 20, 2011 6:44 am
Location: Sweden

Re: NexaHome

Postby folkeorg » Tue Mar 27, 2012 9:13 am

Gjorde en (onödig) uppdatering och fick in en Java version (6u31) i Ubuntu som inte lirade. Har backat till 6u20 och nu startar Java men ska jag dra igång NexaHome så får jag:

Code: Select all
root@eBox3310:/usr/local/bin/jre1.6.0_20/bin# ./java -jar /home/NexaHome/NexaHome_2.3.0.jar
Exception in thread "main" java.awt.HeadlessException:
No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it.
   at java.awt.GraphicsEnvironment.checkHeadless(Unknown Source)
   at java.awt.Window.<init>(Unknown Source)
   at java.awt.Frame.<init>(Unknown Source)
   at java.awt.Frame.<init>(Unknown Source)
   at SplashWindow.splash(Unknown Source)
   at SplashWindow.splash(Unknown Source)
   at NexaHome.main(Unknown Source)
root@eBox3310:/usr/local/bin/jre1.6.0_20/bin#


Är det några inställningar man måste göra eller lirar inte 6u20 heller? Tog ner den som en binär och gjorde manuell installation. Kör jag apt-get så får jag den senaste (som inte fungerar på min burk).
folkeorg
 
Posts: 168
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: NexaHome

Postby hekj » Tue Mar 27, 2012 10:53 am

folkeorg wrote:Gjorde en (onödig) uppdatering och fick in en Java version (6u31) i Ubuntu som inte lirade. Har backat till 6u20 och nu startar Java men ska jag dra igång NexaHome så får jag:

Code: Select all
root@eBox3310:/usr/local/bin/jre1.6.0_20/bin# ./java -jar /home/NexaHome/NexaHome_2.3.0.jar
Exception in thread "main" java.awt.HeadlessException:
No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it.
   at java.awt.GraphicsEnvironment.checkHeadless(Unknown Source)
   at java.awt.Window.<init>(Unknown Source)
   at java.awt.Frame.<init>(Unknown Source)
   at java.awt.Frame.<init>(Unknown Source)
   at SplashWindow.splash(Unknown Source)
   at SplashWindow.splash(Unknown Source)
   at NexaHome.main(Unknown Source)
root@eBox3310:/usr/local/bin/jre1.6.0_20/bin#

Är det några inställningar man måste göra eller lirar inte 6u20 heller? Tog ner den som en binär och gjorde manuell installation. Kör jag apt-get så får jag den senaste (som inte fungerar på min burk).

Såg ditt förra inlägg.
http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1954

Om jag förstår det rätt så har du Ubuntu 8.04 som gick sönder i samband med att du körde en systemuppdatering.

Ställdes inför samma beslut som du alldeles nyligen, skulle jag våga uppgradera från version 8 till 11 (hade läst att det ställdes höga krav på hårdvaran), men det visade sig vara problemfritt... vid uppgraderingen så talade programvaran om att datorn inte var tillräckligt kraftfull för att få alla de nya komponenterna (vissa valdes bort med automatik).

Tycker att om du har något viktigt på disken så ska du ska rädda undan det och därefter göra en uppgradering.

Jag har för mig att jag uppgraderade i två steg, dvs först en Update och sedan en Upgrade.
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: NexaHome

Postby folkeorg » Tue Mar 27, 2012 11:20 am

Nja. Själva Ubuntu snurrar väl på Ok men Java "dog" ju och eftersom det är bara NexaHome som snurrar på den nu så var det ju dumt. Uppdateringen tillförde ju inget eftersom systemet var stabilt innan. Eboxen är en 486 å den stöds bara upp till 10.04 men den gick inte att installera, efter ca 70% klart så fes den ihop. Går dock bra att köra från en USB vilket är lite skumt.

Så jag har väl två val:
1. Försök backa tillbaka tills JAva börjar fungera igen. Ubuntu har inget bra system för att backa en uppdatering.
2. Installera om 8.04 och hoppa över uppdateringarna helt.

Tycker dock att det borde gå bra att backa Java till den version som fungerade sist. Men tydligen krävas det lite mer handpåläggning. Dock är jag för rudis för att vet exakt vart jag skall massera för att det onda ska släppa..
:|
folkeorg
 
Posts: 168
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: NexaHome

Postby Jaxån » Thu Jul 19, 2012 10:57 pm

Man kan alltid prova att avinstallera paketet och sedan installera igen. Det KAN behövas göra en sk purge- avinstallatin av paketet. Då tas nämligen allt bort som har med paketet att göra. Även inställningsfiler. Om man bara gör en delete-avinstallatin så ligger konfigurationsfiler kvar, vilket är praktiskt.

Paketen finns att hämta direkt i .deb-format om man vill vara säker på att hämta rätt version. Går att leta på den webbsite som man anger i filen /etc/apt/sources.lists
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se
Jaxån
 
Posts: 149
Joined: Tue Apr 01, 2008 1:05 am

Re: NexaHome

Postby Progresia » Wed Jul 25, 2012 5:23 pm

Hej. Jag har idag investerat i en Tellstick Duo som jag får att funka fint på min mac mini OSX Lion med telldus center 2.1.1. När jag sedan försöker använda Nexahome så svarar inte enheterna på anrop att tända och släcka. Kör Nexahome 2.8.1. Någon som vet vad som kan vara fel?? Tack på förhand!
Progresia
 
Posts: 10
Joined: Sun Dec 27, 2009 11:12 pm

Re: NexaHome

Postby hekj » Thu Jul 26, 2012 8:15 am

Progresia wrote:Hej. Jag har idag investerat i en Tellstick Duo som jag får att funka fint på min mac mini OSX Lion med telldus center 2.1.1. När jag sedan försöker använda Nexahome så svarar inte enheterna på anrop att tända och släcka. Kör Nexahome 2.8.1. Någon som vet vad som kan vara fel?? Tack på förhand!

Du kan testa om version 2.8.3 fungerar bättre.
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

NexaHome

Postby Progresia » Sat Jul 28, 2012 9:31 pm

Jag testade den nya versionen och det löste problemet. Tack för hjälpen.
Progresia
 
Posts: 10
Joined: Sun Dec 27, 2009 11:12 pm

Re: NexaHome

Postby larsosca » Sat Sep 15, 2012 10:48 am

Hej

Jag kör med NexaHome ver. 2.8.4 och när jag idag rensade upp bland devicer jag inte längre använder hittade jag den här:
Klippt ur XML-filen: <device name="UNKNOWN" previous="" repeat="1" partOfAll="yes">-1</device>

Trots att jag tar bort den i XML-filen hittar NexaHome den igen och lägger till den.
Om jag byter ID från -1 till 3(ledigt) och stänger ner NexaHome så finns den med nya ID=3 i XLM:en.
När jag sedan startar NexaHome igen dyker "-1" den upp igen tillsammans med den jag bytte ID på.

Jag har kollar registret för Telldus och endast aktiva devicer finns där, samma som jag har i NexaHome.

Någon ide om vad det kan komma ifrån?

//Lasse
larsosca
 
Posts: 17
Joined: Thu Jan 07, 2010 8:18 am

Re: NexaHome

Postby hekj » Sun Sep 16, 2012 8:19 pm

larsosca wrote:Jag kör med NexaHome ver. 2.8.4 och när jag idag rensade upp bland devicer jag inte längre använder hittade jag den här:
Klippt ur XML-filen: <device name="UNKNOWN" previous="" repeat="1" partOfAll="yes">-1</device>

Trots att jag tar bort den i XML-filen hittar NexaHome den igen och lägger till den.
Om jag byter ID från -1 till 3(ledigt) och stänger ner NexaHome så finns den med nya ID=3 i XLM:en.
När jag sedan startar NexaHome igen dyker "-1" den upp igen tillsammans med den jag bytte ID på.

Jag har kollar registret för Telldus och endast aktiva devicer finns där, samma som jag har i NexaHome.

Någon ide om vad det kan komma ifrån?

Jag sökte efter texten UNKNOWN (versaler) i min kod men kan bara hitta texten "Unknown" samt "unknown".
hekj
 
Posts: 784
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Previous

Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests